میکرونیدلینگ چیست و چه کاربردهایی دارد؟

موضوع : پوست و زیبایییکشنبه 16 آبان 1400

کلاژن را می‌توان غذای اصلی و ضروری پوست نامید که با کاهش تولید آن، شاهد بروز مشکلات پوستی مختلفی خواهید شد. حتی برای درمان بیماری‌های پوستی، اغلب پزشکان متخصص راه‌هایی را امتحان می‌کنند که به افزایش تولید کلاژن در پوست کمک می‌کنند.

دستگاه‌های لیزر مانند آر اف فرکشنال، تزریق فیلر، میکرونیدلینگ و … از جمله روش‌هایی برای افزایش تولید کلاژن و درمان انواع مشکلات پوستی هستند که از بین آن‌ها میکرونیدلینگ روشی موثر و حتی دائمی برای رفع مشکلات پوستی می‌باشد. در حالی‌که مواد تزریقی مانند فیلر موجب تولید کلاژن در مدت زمان کوتاهی شده و باید دوباره تمدید شود. میکرونیدلینگ علاوه بر تحریک پوست برای کلاژن سازی، سبب بهبود برخی از مشکلات پوستی از جمله جای جوش، پوست پرتقالی و منفذ دار می‌شود.

میکرونیدلینگ چیست؟

میکرونیدلینگ یک روش زیبایی برای افزایش تولید کلاژن و درمان برخی از مشکلات پوستی است. میکرو در لغت به معنای کوچک و نیدلینگ به معنی سوزن می‌باشد پس در نتیجه واژه‌ی میکرونیدلینگ به معنای بهبود مشکلات پوستی با استفاده از سوزن‌های کوچک می‌باشد. میکرونیدلینگ با استفاده از دستگاه مخصوص انجام شده و طی آن پس از ایجاد سوراخ‌هایی روی پوست، مواد و داروهای مخصوصی که اغلب تشکیل شده از هیالورونیک اسید هستند را وارد پوست می‌کنند.

اگر تحقیقات در مورد میکرونیدلینگ را با جستجو در شبکه‌های مجازی و یا گوگل شروع کرده‌اید، احتمالاً با دیدن عکس‌های مختلف ترسیده باشید اما توجه کنید که سوزن‌های تعبیه شده در این دستگاه، به قدری کوچک هستند که شما فقط درد اندکی را تجربه خواهید کرد. علاوه بر آن قبل از انجام این روش اپراتور و یا پزشک متخصص از  کرم‌های موضعی بی‌حس‌کننده استفاده خواهد کرد پس به هیچ عنوان نگران درد آن نباشید.

انواع دستگاه میکرونیدلینگ برای جوانسازی صورت

کاربردهای میکرونیدلینگ برای درمان مشکلات پوستی

با وجود اینکه کلاژن باعث جلوگیری از بروز بیماری‌های مختلف پوستی می‌شود اما در برخی مواقع به دلیل عدم مراقبت صحیح، تولید کلاژن نیز فایدهای نداشته و پوست دچار مشکلات مختلفی می‌شود. میکرونیدلینگ نیز علاوه بر اینکه به افزایش تولید کلاژن کمک می‌کند، می‌تواند برخی از مشکلات پوستی را نیز درمان کند. به عنوان مثال میکرونیدلینگ می‌تواند بافت قسمت‌هایی از پوست که شامل لک‌های قهو‌ه‌ای هستند را تخریب کرده و موجب از بین رفتن آن‌ها شود. برخی از مشکلات رایجی که بوسیله‌ی میکرونیدلینگ درمان می‌شوند عبارتند از:

  • جای جوش
  • چین و چروک
  • منافذ بزرگ روی پوست
  • رفع افتادگی پوست
  • فرورفتگی‌های روی پوست
  • رفع ترک‌های پوستی
  • و …

میکرونیدلینگ چگونه کار می کند؟

دستگاه‌های میکرونیدلینگ با سوزن‌های کوچکی که روی آن‌ها تعبیه شده است، روی سطح پوست سوراخ‌های نازک و کم عمقی را ایجاد می‌کنند. این آسیب‌های ناشی از سوراخ‌ها که به پوست وارد می‌شوند، بدن را تحریک به به تولید الاستین و کلاژن می‌کنند تا موجب بهبود پوست شوند به همین دلیل است که پزشکان می‌گویند، میکرونیدلینگ باعث افزایش تولید الاستین و کلاژن در پوست می‌شود.

قبل از انجام این روش در ابتدا پزشک متخصص سطح پوست را با کرم‌های موضعی، بی حس کرده و سپس با استفاده از دستگاه مخصوص به مدت ۱۰ الی ۲۰ دقیقه روی ناحیه‌ی درمان، سوراخ‌های کم عمقی ایجاد می‌کند که این سورا‌خ‌ها ممکن است خونریزی‌های خیلی کمی نیز داشته باشند. به مرور زمان که پوست نسبت به سوزن‌ها مقاوم‌تر می‌شود، در جلسات بعدی سوزن‌ها به عمق بیشتری از پوست وارد می‌شوند.

نتایج میکرونیدلینگ چه زمانی قابل مشاهده می باشد؟

پس از اینکه دستگاه میکرونیدلینگ سوراخ‌های کوچکی روی پوست ایجاد کرد، بلافاصله بدن شروع به تولید کلاژن و الاستین می‌کند به همین دلیل در برخی موارد شما می‌توانید بلافاصله پس از درمان، نتایج آن را مشاهده کنید. اما در برخی موارد که مشکلات پوستی عمیق هستند، ممکن است تا دو الی شش هفته پس از درمان بروز نتایج آن طول بکشد. به این نکته نیز توجه داشته باشید که پوست تمامی افراد با یکدیگر متفاوت بوده و همه‌ی اقدامات زیبایی روی هر فرد نتایج مختلفی دارد. پس بهتر است که با پزشک خود مشورت کرده و سپس منتظر دیدن نتایج شگفت انگیز میکرو‌نیدلینگ باشید.

انواع دستگاه های میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ با استفاده از دستگاه‌های مخصوصی انجام می‌شود که هر کدام از این دستگاه‌ها با توجه نوع پوست و مشکلات آن انتخاب می‌شوند. برخی از پرکاربردترین دستگاه‌های میکرونیدلینگ عبارتند از:

دستگاه درمارولر

دستگاه درمارولر شبیه غلتک رنگ آمیزی و نقاشی دیوار می‌باشد که روی قسمت غلتکی آن، سوزن‌های کوچک تعبیه شده است. با غلتاندن این دستگاه روی پوست، سوراخ‌های کوچکی ایجاد شده که باعث تحریک پوست و در نتیجه تولید کلاژن می‌شوند. این نوع دستگاه‌های میکرونیدلینگ به دستگاه‌های خانگی معروف بوده و شما می‌توانید با مشورت پزشک متخصص خود از آن‌ها در خانه نیز استفاده کنید.

میکرونیدلینگ روشی مناسب برای جوانسازی پوست

دستگاه درماپن

دستگاه درماپن نیز مانند درمارولر برای تولید کلاژن و الاستین پوست مورد استفاده قرار می‌گیرد. درماپن دستگاهی کوچک و شبیه خودکار می‌باشد که در نوک آن سوزان‌های کوچکی تعبیه شده و به داخل پوست وارد می‌شوند. این دو دستگاه یعنی درماپن و درمارولر کاربرد درمانی نداشته و فقط برای تولید کلاژن استفاده می‌شوند.

دستگاه میکرونیدلینگ امواج رادیویی

دستگاه میکرونیدلینگ امواج رادیویی، به روزترین دستگاه میکرونیدلینگ می‌باشد که برای داشتن نتیجه‌ی بهتر و درمان مشکلات پوستی مختلف، از امواج رادیویی استفاده می‌شود. نحوه‌ی کارکرد این دستگاه به این صورت است که امواج رادیویی بین سوزن‌های این دستگاه رد و بدل شده و با وارد شدن به پوست، با ایجاد گرما بافت‌های آسیب دیده را ترمیم کرده و موجب جوان سازی پوست و افزایش تولید کلاژن می‌شوند.

دستگاه میکرونیدلینگ دیود

دستگاه میکرونیدلینگ دیود با سیستم دیود و نور ال ای دی کار می‌کند که دستگاهی با این سیستم باعث جوانسازی پوست و رفع انواع کک و مک، لک، جوش و … می‌شود.

مراقبتهای پس از میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ جز روش‌های درمانی غیر تهاجمی بوده و پس از درمان نیاز به گذراندن دوره‌های استراحت زیادی ندارد اما باز هم برای گرفتن نتیجه‌ای ایده آل، بهتر است مراقبت‌های پس از آن را جدی بگیرید. برخی از اقداماتی که پس از آن باید انجام دهید عبارتند از:

  • عدم استفاده از لوازم آرایشی به مدت چند روز
  • عدم قرار گیری در مقابل نور مستقیم آفتاب
  • استفاده از کمپرس یخ برای رفع التهاب
  • استفاده از کرم‌های تجویزی پزشک متخصص
  • باند پیجی پوست در صورت خونریزی

وبلاگ

انواع پوست

معیارهای مختلفی برای طبقه بندی انواع پوست استفاده می‌شود. به عنوان مثال، طبقه بن ...

پنج‌شنبه 25 اسفند 1401

علت جوش صورت چیست؟

جوش صورت زمانی ایجاد می‌شود که سوراخ‌های ریز روی پوست، به نام فولیکول‌های مو، مس ...

سه‌شنبه 23 اسفند 1401

علت جوش چانه

جوش چانه یکی از مشکلات برای بیشتر افراد است. جوش‌ها زمانی ایجاد می‌شوند که منافذ ...

چهارشنبه 17 اسفند 1401

دریافت مشاوره رایگان


برای دریافت مشاوره رایگان شماره خود را ثبت نمایید